Luchthaven Oostende kende sterke julimaand

De luchthaven Oostende-Brugge heeft er een sterke openingsmaand van de zomer opzitten, met ruim 30 procent meer passagiers dan in juli vorig jaar. De regionale luchthaven stevent af op één van de beste zomers in vijftig jaar.

Vorige maand werden er zowat 51.700 passagiers geteld, 12.061 meer dan vorig jaar. Dat is te danken aan TUI fly die in Oostende de enige luchtvaartmaatschappij voor passagiersvluchten is. De maatschappij drijft bijna elk jaar het aantal bestemmingen op en telt nu al 21 bestemmingen.

Investeringen
“De luchthavenuitbater heeft grote investeringen gedaan in de terminal ten bate van het comfort van onze passagiers. De veiligheidszone is verdrievoudigd in oppervlakte en debiet. Na de controleposten is er nu een brasserie en allerlei winkeltjes. Onze passagiers reageren hierop zeer positief”, zegt CEO Marcel Buelens. “En het is niet gedaan. Ook de voorgevel van het luchthavengebouw krijgt na het bouwverlof een flinke beurt en in de aankomsthal zal ook naar meer comfort gestreefd worden”.

Aanslagen
De luchthaven zal wellicht een van de beste zomers neerzetten sinds de jaren zestig, de hoogdagen van de luchthaven. Maar desondanks zullen de cijfers voor heel 2017 wellicht een pak lager liggen dan die van 2016. Dat heeft alles te maken de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem. Door omgeleide vluchten en maatschappijen die tijdelijk hun intrek namen in Oostende, verwelkomde de luchthaven vorig jaar 100.000 extra passagiers, tot 434.970 in totaal. In 2015 waren er dat nog 276.027. Lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s